Skip to content

OMUL DE CRO-MAGNON A FOST MAI INTELIGENT DECÎT OMUL ACTUAL (V)

Octombrie 21, 2015

În urmă cu un an, a fost studiat genomului unui Cro-Magnon care a trăit acum 36.000 de ani în vestul Rusiei, la Kostenki, iar rezultatele acestui studiu întăresc ideea că atît inteligența cît și caracterul omului paleolitic nordic erau superioare celor ale omului actual.

Dintre toate populațiile actuale ale Europei, cele mai înrudite genetic cu Omul din Kostenki sînt cele nordice. Dar aceste populații sînt cele care au și cel mai mare IQ. Și tot ele au și cel mai mult caracter.

Cu cît o populație e mai apropiată genetic de Cro-Magnon, cu atît mai inteligentă e acea populație. Îndepărtarea de Cro-Magnon și, implicit, îndepărtarea de inteligența superioară a acestuia s-a realizat prin mutațiile genetice (cele mai multe fiind nefavorabile) nesancționate de selecția naturală și transmise generațiilor ulterioare.

Nordicii au părăsit ultimii modul de viață al vînătorului paleolitic și au trăit într-un mediu aspru, care nu permitea supraviețuirea unor populații numeroase. Într-o populație redusă numeric mutațiile genetice sînt mai puține. Iar aceste mutații sînt, pe de altă parte, eliminate sub acțiunea unei mai puternice presiuni de selecție, impuse de condițiile climatice nordice și de modul de viață al vînătorului. Este, astfel, ușor de înțeles de ce europeanul nordic este cel mai apropiat genetic, dintre toți europenii de azi, de Omul de Cro-Magnon. Și de ce nordicii au un IQ mai mare decît ceilalți. Și de ce Cro-Magnon a avut o inteligență mult superioară tuturor populațiilor de astăzi.

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: