Skip to content

OMUL PALEOLITIC NORDIC A FOST MAI INTELIGENT DECÎT OMUL ACTUAL (IV)

Februarie 26, 2012

De cînd au apărut tehnicile tomografiei computerizate și rezonanței magnetice, toate studiile care au căutat o legătură între volumul cerebral și inteligență au găsit o corelație pozitivă. Statistic, cei cu creiere mai mari sînt mai inteligenți decît cei cu volume cerebrale mai mici. De asemenea, atît volumul cerebral cît și IQ-ul sînt în mare parte ereditare.

Cu toate că există aceste rezultate incontestabile, pe care oricine le poate găsi în publicațiile științifice din ultimii 20 de ani, flașnetarii corectitudinii politice încă răspîndesc în presa destinată publicului larg minciuna că între inteligență și mărimea creierului nu ar exista nicio corelație. Aceiași trîmbițași ai noii inchiziții a științei nu se jenează însă să explice întreaga antropogeneză prin creșterea volumului cerebral, care a permis mărirea inteligenței, consecutiv exercitării unei presiuni de selecție naturală tocmai asupra inteligenței. Ceea ce a fost valabil milioane de ani dispare azi, ca prin farmec, sub comanda ideologică a corectitudinii politice.

Preoții rasismului nu neagă corelația inteligență – volum cerebral, dar o folosesc pentru a acredita o altă minciună: rasele superioare (caucazieni și mongoloizi) s-au format în timpul ultimei glaciații și, de atunci, nimic nu s-a mai schimbat și nici nu se va mai schimba vreodată. Rasiștii constată că africanii din zona sub-sahariană au creierul cu cîteva zeci de centimetri cubi mai mic decît al eurasiaticilor și că au și IQ-ul mai mic cu cîteva zeci de puncte decît aceștia. E tot ce îi interesează pe rasiști. Dincolo de acest prezent, nimic nu mai contează. Perioada scursă de la ultima glaciație pînă astăzi nu există pentru rasiști, ea dispare tot sub comanda unui imperativ ideologic.

Toate studiile asupra volumelor cerebrale ale oamenilor din trecut au arătat că, pe toate continentele, aceste volume au tot scăzut în ultimii 20.000-30.000 de ani. Iar scăderea cea mai mare privește tocmai populația caucazienilor, fiind undeva în jur de 200 de centimetri cubi. Dacă rasiștii ar compara, cu aceeași măsură pe care o aplică populațiilor actuale, populația caucazienilor de azi cu cea a Omului de Cro-Magnon, ar trebui să constate că diferența de inteligență dintre strămoșii noștri paleolitici și noi, eurasiaticii de azi, e mai mare decît diferența de IQ dintre oricare din populațiile ce trăiesc în prezent. Dar tot eșafodajul ideologiei rasiste s-ar prăbuși dacă s-ar recunoaște faptul că rasele „superioare” de astăzi, caucazienii și mongoloizii, sînt doar niște degenerări caricaturale ale rasei lui Cro-Magnon, atît din punct de vedere fizic cît, mai ales, privitor la inteligență.

De fapt, toți oamenii de azi sînt doar niște degenerări ale oamenilor de ieri, exact la fel cum animalele domestice sînt numai degenerări ale celor sălbatice. Toate studiile care s-au efectuat arată și că volumele cerebrale ale tuturor animalelor scad în urma domesticirii. Astfel, chiar un cîine de două ori mai mare decît un lup va avea creierul cu 10% mai mic decît acel lup. Iar, la talii egale, creierul cîinelui e cu 30% mai mic decît al lupului.

La fel cum în lume sînt tot mai mulți cîini și tot mai puțini lupi, tot așa sînt și tot mai mulți oameni proști și tot mai puțini deștepți. Asupra inteligenței omului nu se mai exercită presiuni de selecție naturală, la fel cum nu se mai exercită nici asupra inteligenței cîinelui.

Pentru a avea o imagine sugestivă a fenomenului prăbușirii inteligenței, e suficient să privim o hartă a IQ-ului în lume. Inteligența medie pe glob e azi de 90 de puncte de IQ. Iar IQ-ul mediu al populațiilor mai inteligente e de 100-105. Avînd în minte această hartă de IQ, să ne amintim că gorila Koko, crescută și educată într-un mediu uman, realiza la testele de IQ scoruri de 70-95 de puncte. Deoarece Koko avea de depășit nu doar dificile bariere de limbă ori de cultură, ci și o uriașă barieră dintre specii, e foarte probabil că inteligența gorilei e mai mare decît o arată scorurile obținute de ea la testele de IQ. Inteligența reală a gorilei Koko e probabil undeva în media inteligenței umane de astăzi și poate că e chiar în media inteligenței populațiilor pe care rasiștii le proclamă superioare.

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: